Proje alanı, Kartal İlçesi Orhantepe Mahallesinde yer almakta olup, Dragos olarak anılmaktadır. Dragos Tepesi, Maltepe ile kartal arasında 107m. kotunda yer alan bir tepedir. Maltepe ile Kartal İlçeleri, Yakacık’ın kuzeyinden doğan ve Maltepe ile Dragos’un arasından Marmara’ya dökülen Dragos deresi ile ayrılır. 1940lı yıllara kadar yapılaşmanın pek olmadığı Dragos Tepesi, bu yıllarda yapılaşmaya başlamıştır. Bu yıllarda açılan Süreyya Plajı, akabinde 1960lı yıllarda sahil boyunca yaygınlaşan kamp alanları uzun süre İstanbul'un önemli sayfiye alanlarından biri olarak gelişmesini sağlamıştır. 1984 ile 1989 yılları arasında “Anadolu Yakası Sahil Yolu Projesi” ile Kadıköy ile Kartal’ı birbirine bağlayan sahil yolu çalışmaları sonucu, 1987 yılında Kartal sahil yolu yeni hali ile hizmete açılmış, yolun Dragos'a ulaşması 1990'lı yılları bulmuştur. Sahil yolunun açılması ile Dragos Tepesi'nin ve proje alanının denizle olan bağı kopmuş, farklı bir kamusal alan niteliği kazanmıştır.
Kültür Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü İstanbul II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 11.11.1999 tarih ve 5385 sayılı Kararı ile, İstanbul İli, Kartal ve Maltepe İlçe sınırları içinde bulunan Dragos Tepesi ve Yakın Çevresi Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmiştir. Dragos Tepesi’nin üst kesimini oluşturan ormanlık alan I. derece doğal sit alanı, bu alanın güneybatısındaki kesim ile sahil dolgu alanının içerisinde yer aldığı tepenin güneyindeki sahil yolu boyunca uzanan kesim II. derece doğal sit alanı, I. ve II. derece doğal sit alanı sınırları arasında ve doğuda Tugay Deresi, batıda ise Tekel Alanını içine alan kısım ise III. derece doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir.
En sonda yer alan ağaç rölöve ve tescil haritaları dışındaki tüm çalışma ve fotoğraflar, proje ekibi tarafından üretilmiştir.